רב נותן הכשרות: הרב שלמה דידי שליט"א

מפקח הכשרות: אבי מלול

תושבים ומבקרים יקרים,

התורה הבדילה את עם ישראל מכל האומות גם בתחום האכילה והשתייה.
הלכות כשרות המזון וההשגחה על שמירתן מבטיחות שהמאכלים והמשקים יהיו ראויים הן מבחינת ההלכה והן מבחינת ההגיינה והבריאות.

תחת פיקוחה של מחלקת הכשרות נמצאים כ-60 בתי עסק הפרושים בעמק הירדן, מתוכם עסקים בכשרות מהודרת של הרבנות הראשית עמק הירדן.

אנו במחלקה פועלים כל העת לשדרוג ושיפור מערכת הכשרות בראשותו של יו"ר המועצה ר' ניסים אלקובי הי"ו, ובהכוונת הרב האזורי הרה"ג שלמה דידי שליט"א.

לרשותכם מגוון מסעדות, בתי קפה, בתי מלון ועוד העומדים תחת השגחתנו. כאן באתר תמצאו את אינדקס העסקים המלא.
במחלקת הכשרות פועלים רבנים, ומשגיחים המומחים בנושא והמסורים לתפקידם, אשר אינם חוסכים כל מאמץ לביצור חומת הכשרות לבססה ולהרחיבה, כדי שתהיה אפשרות לציבור תושבי עמק הירדן והמבקרים בה לאכול ולקנות במקומות המושגחים על ידינו. כשהצרכן נכנס למסעדה, מלון וכו' או בכל מקום שמוכרים בו מזון, צריך לבדוק שתהיה במקום תעודת הכשר מהרבנות האזורית עמק הירדן בת תוקף מהשנה הנוכחית. אם אין תעודה כזו, פרוש הדבר שאין במקום זה פיקוח כשרות מהרבנות המקומית ועלולים חס וחלילה להיכשל במאכלים אסורים, כגון בשר נבילות וטריפות, או שאר איסורים. אין להסתמך על שום תרוץ או "הסבר" מבעל העסק על העדר תעודת כשרות.

יש אפשרות לברר כל בעיה או שאלה בענייני כשרות במחלקת הכשרות בשעות העבודה במשרד,

בטלפון מס' 04-6757638  או למפקח הכשרות: אבי מלול – 050-7705770.

בעל עסק למוצרי מזון, המעוניין בקבלת תעודת הכשר מהרבנות עמק הירדן, מוזמן להכנס לקישור מטה "מדריך לקבלת תעודת הכשר" או לפנות למחלקת הכשרות  בשעות הפתיחה של המשרד,

או במייל rabanutsigal@gmail.com

אנו מקוים שמידע כשרות זה ינחה אתכם בקנית מוצרים לשביעות רצונכם, יהי רצון שלא תצא מכשלה מתחת ידינו ויהי' שולחננו טהור

דברי הרב האזורי הרב שלמה דידי שליט"א

הרב שלמה דידי

תרי"ג מצוות נתן הקב"ה לישראל, ולפחות חמישים מהם – מצוות שנוהגות על שולחנו של כל אדם מישראל, מה מותר לאכול ומה אסור,
מה הפעולות שיש לבצע כדי לאכול את מה שמותר, ישנם ימים בהם אתה מצווה לאכול וביום זה אתה מצווה שלא לאכול, וגם אחרי שהמאכל כבר כשר יש להיזהר מתערובת של המאכלים הכשרים, כמו"כ ההכנות שיש לפני שאתה מכניס את האוכל לפה, וכן עיטר הקב"ה את שולחנו של האדם מישראל וקידש במצוותיו את מאכלו שהוא אוכל על שולחנו.

מערכת הכשרות שלנו בעמק הירדן, מונה צוות של משגיחי כשרות בפיקוחו של הרב האזורי, העושים מלאכתם נאמנה תוך הקפדה מוחלטת על כללי הכשרות, הפיקוח כולל בתי אריזה, מסעדות ובתי הארחה, נעשה בצורה מכובדת ובשיתוף פעולה מלא עם בעלי העסקים.

בברכת "יאכלו ענוים וישבעו "

מסמכים להורדה